Wij zijn weer open voor Fysiotherapie

De fysieke mogelijkheden voor fysiotherapie in de praktijk worden vanaf vandaag op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM en daarbij staat de veiligheid voor de cliënt en therapeut uiteraard voorop. Met deze voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie binnen de ‘anderhalvemeter- samenleving’ goed worden uitgevoerd.

Wanneer kan behandeling in de praktijk plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is.

Vragen:

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of  hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?

• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Indien deze vragen met nee beantwoord kunnen worden, dan kan behandeling plaatsvinden.

 

Hoe ziet behandeling in de praktijk eruit?

Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met een aantal aanpassingen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom dus anders uit dan voorheen. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter tot elkaar aangehouden kan worden. Niet iedereen kan zomaar naar binnen lopen, om drukte en onverantwoorde situaties te voorkomen. De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Deze beschermingsmiddelen zijn niet altijd nodig; de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:

·       Was na binnenkomst de handen met water & zeep of gebruik desinfectiegel

·       Houd 1,5 meter afstand van de aanwezige personen in de praktijk

·       Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider

·       Zorg dat u maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent

·       Vergeet niet om een eigen handdoek mee te nemen en neem eventueel een thuis gevulde bidon water mee

·       Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen op

 

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

Dank voor alle begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast deze nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie middels (beeld)bellen uiteraard een belangrijk alternatief en dit blijft mogelijk voor wie dit gewenst of noodzakelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie of een afspraak maken?

Maak hier een afspraak met een fysiotherapeut in de praktijk of online.